Noordwijk

Bedrijven seo

Noordwijk

Bedrijven in Noordwijk zijn ongeveer gelijk verdeeld over de dienstensector, de detailhandel en kleine bedrijven. Kleinschalige bedrijven zijn vaak familiebedrijven die hun voedsel op locatie bereiden of op marktplaatsen verkopen.

De bedrijven in Noordwijk bestaan uit vier hoofdcategorieën

- Voedselgerelateerde dienstverlening (23% van alle bedrijven)

- Detailhandel (13%)- De dienstensector (23%)

- Andere bedrijven (40%)

De aan voedsel gerelateerde dienstverlening, ongeveer 23% van alle bedrijven in Noordwijk, omvat restaurants, cafés en afhaalwinkels. Naast cateringfaciliteiten voor evenementen, verkoopt een aantal cafés ook het product dat zij maken op marktdagen in de Hoogstraaten Noordstraat. Specialiteiten zijn gebak en chocolade, kaas en afhaalmaaltijden zoals frietjes. Slagers en groenteboeren bieden ook cateringdiensten voor evenementen.

De dienstensector in Noordwijk is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Net als andere gemeenten in Zuid-Holland Noord is de rol van de dienstensector de laatste jaren sterk gegroeid. Deze sector bestaat voornamelijk uit organisaties die financiële diensten aanbieden (banken en spaarbanken) en andere activiteiten op het gebied van handel, vervoer, logies en horeca .

De detailhandel is vooral in trek bij mensen uit Nieuwkoop, Numansdorp en Kwintsheul. Het merendeel van deze bedrijven biedt consumentenproducten, kleding, schoenen, textiel en gordijnen enz. Het winkelgebied is goed ontwikkeld wat betreft winkels in het dorpscentrum (Hoogstraat/Hooigracht), maar ook op kleinere schaal met kleine winkels in woonwijken of op bedrijventerreinen. In Noordwijk is een breed scala aan andere bedrijven te vinden, waaronder een aantal professionele dienstverleners zoals architecten en accountants. Ook zijn er diverse bedrijven die actief zijn in de bouwsector, gespecialiseerde transportdiensten en afvalverwerking. Deze bedrijven hebben hun eigen faciliteiten voor opslag of productie. De meeste zijn opgericht na 2000; sommige zelfs later dan dat.

Volgens de plaatselijke kamer van koophandel doet Noordwijk het goed wat betreft de groei van het bedrijfsleven en heeft het een goede reputatie onder ondernemers . Daaruit blijkt dat de dienstensector (23%) en de detailhandel (13%) sterk vertegenwoordigd zijn in Noordwijk.

Noordwijk

Noordwijk-seo